← Timeline
Avatar placeholder
Alter

#сисадмінське. Про tp-link, да не спустошиться його панамка (чи то про цкбга кажуть ?) і management app його (окремий різновид порізано цензурою). Ніколи не робіть так у пиятницю )

Мав радість наводити трохи лад з wifi на локації. Ну там частотний план і таке інше. Дійшов до tp-link Deco Mesh dual-band repeater access point і кавозаварювач (sarcasm).
Паролів ні в кого нема, то в ресет його.

Наче все стандартно, з'явилась безпарольна мережа, в ній DHCP, заходимо браузером на IP шлюза... А там, це... як його... болт, коротше. Йдіть каже на... плеймаркет. Да, ото беріть телефона і йдіть. І не треба в мене своїм ноутом тикати і браузером торкатися.

Гугл, how to config Deco from web browser... Коротко - ніяк. Скрізь посилання впираються в тіпа-лінківський форум, де їх вже прямо матюкають, а сапорт всім під копірку відповідає, що в них офігіческая система менеджменту локальної mesh мережі, що дуже зручно конфігається з мобільного і навіть дистанційно через інтернет...

What ?!!!

Ок, встановлюю ту апку... Зареєструйся, каже. tp-link ID треба.

What ??!!!!!!

Зробив їй радість. Сподіваюсь, паролі вони тримають відкритим текстом і читають вечорами.
Ну що, тепер налаштуємо той репітер чи хто він там ?
Фіг. Дай, каже геолокацію.

Де Москва, кажу, знаєш ?

Знаю, каже. Але без геолокації якось не виходить. Релігія не дозволяє. Спробуємо ще раз ?

WTF ???

Якщо ви думаєте, що це все.... З геолокацією воно зраділо, побачило той бочонок з ... мабуть все ж таки wifi... І питає модель... Могли б взагалі і самі визначити.... .
Ура, каже, бачу, є така штука, тільки в неї інтернету нема. Не можу налаштувати...

facepalm.jpg
Нагадую. Це - репітер. З функцією mesh. Для розширення існуючого wifi покриття, може там і інтернету нема і ніколи не було...

З інтернетом воно радісно нявкнуло і попросило ввести назву мережі. Подумало і сказало, що така вже є і працювати з нею воно не буде... Спробувати ще ?

так канделябром його (c) анекдот.

Коротше, пішов шукати і вимикати парні дівайси, бо вони ж продовжують світити SSID, а інтернету там вже нема.
Щось замінив на інші точки. Але в цілому в ефірі стало легше. Бо воно займало весь діапазон у 5ГГц і скільки могло у 2.4.
З цілком очикуваним результатом.

🤦1
To react or comment  View in Web Client